Să cânte trompetele!

Posted: 18 Decembrie 2014 in Muzică
Etichete:, , , , ,

Probabil ar fi fost mai potrivit să îmi exprim punctul de vedere undeva în viitor, după ce toate cele trei piese promise de către B.U.G Mafia vor fi fost lansate. Însă ceea ce mi-a fost dat să aud mi-a plăcut mult, motiv pentru care am decis să adresez acum câteva cuvinte legate de acest nou material.

În final, a ajuns în atenția ascultătorilor și este exact așa cum ar trebui să fie. Mă refer, desigur, la piesa pe care toți fanii B.U.G Mafia au ascultat-o de cel puțin două ori până la ora scrierii acestui scurt articol, și anume deja cunoscuta producție marca Tataee, Uzzi și Caddillac, a cărei denumire o cunoașteți deja. După surprinzătorul, însă destul de interesantul experiment numit „MMDJ”, în compania lui Gojira, respectiv Planet H, băieții din Pantelimon au revenit la stilul care i-a consacrat în cei 21 de ani de activitate (cei mai veterani dintre voi cu siguranță știu mai bine decât mine ce înseamnă asta), printr-o nouă melodie așteptată cu mare interes încă de la primul teaser, publicat pe contul oficial de YouTube al trupei acum aproximativ o săptămână.

Personal, pot spune că așteptarea a meritat cu prisosință. Deși în această perioadă, gândurile și prioritățile populației majoritare sunt îndreptate spre alte activități, această piesă ne amintește tocmai acum, într-o lună de o semnificație aparte pentru poporul român, de faptul că noua generație își face tot mai tare vocea auzită pe plaiurile noastre. Mulțumim, Tataee, că ne readuci aminte de asta! Mesajul piesei este unul puternic, așa cum se cuvine unei trupe de un asemenea calibru precum Mafia,reamintindu-ne cât de vital este spiritul de sacrificiu în drumul spre succes. E adevărat, acești băieți sunt un rău necesar într-o societate autohtonă de-a dreptul perfectă. Însă, într-un fel, avem nevoie de mesajul lor, propagat prin astfel de piese, pentru a ne readuce aminte ce înseamnă cu adevărat să fii puternic, indiferent de prejudecăți și obstacole.

Despre instrumental, numai de bine. Frumos aranjamentul muzical, iar trompetele conferă piesei acel element elegant și underground totodată, oferind un sunet inedit și plăcut în același timp. Complimentele mele lui Cristi Dobrică pentru mix și masterizare.

Totodată, demnă de menționat este și prezența surprinzătoare a unei plăcute voci feminine, și anume Feli, care se potrivește de minune pe refrenul piesei. După destul de  piesă „Cine te crezi?”, tânăra artistă demonstrează din nou că deține calități vocale necesare unei cariere de succes în industria muzicală românească. Prin această colaborare,  Feli se înscrie într-o categorie destul de selectă a unor artiste feminine care au colaborat cu B.U.G Mafia de-a lungul anilor, precum Cătălina, Adriana Vlad ori Loredana Groza. Asta pe lângă faptul că și-a mărit considerabil numărul de admiratori odată cu această colaborare, lucru cu atât mai benefic pentru ea. Aștept cu interes evoluția carierei sale în anul următor.

În rest, să cânte trompetele. Nu de alta, dar în urma unei cariere atât de longevive și presărată cu suficiente succese de-a lungul anilor, în ciuda faptului că au plecat din cel mai „jos” punct posibil, aceasta fiind oarecum ideea principală a piesei, presupun că membrii trupei merită să își confere acest drept. Una peste alta, e bine. Altceva decât ce auzim de obicei în această perioadă a anului, dar plăcut.

Mai jos aveți piesa. Audiție plăcută și mențineți volumul la cote relativ decente!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s