Lindsey Stirling

Posted: 25 Iulie 2012 in Muzică, Recomandări
Etichete:, , , ,

Scriu la mai bine de o lună de la ultima postare (ce frumoasă e vacanţa!) şi revin în sfera muzicală cu o nouă recomandare. De data aceasta însă nu mai este vorba de rap. Ceea ce face artista al cărei nume îl regăsiţi în titlul postării este ceva cu totul inedit, însă deosebit. I-am descoperit canalul de Youtube întâmplător, într-o zi în care nu mai ştiu ce căutam şi nu mai ştiu ce vroiam să găsesc, însă am fost mai mult decât încântat de ceea ce am descoperit. Pot spune că mi-a plăcut enorm încă de prima dată când am ascultat-o. Fără prea multă pălăvrăgeală, să trecem la subiect.

Lindsey Stirling este o violonistă. Însă nu una oarecare. Şi spre deosebire de ceea ce probabil mulţi dintre voi cred, nu vă voi prezenta o artistă de muzică clasică. Tânăra, originară din America, s-a făcut cunoscută pentru faptul că reuşeşte să combine vioara cu stiluri de muzică precum country, hip-hop sau dubstep. Încercaţi să faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi să vă gândiţi cum sună o vioară combinată cu muzică dubstep. Poate pare greu, poate consideraţi că nu sună deloc bine, însă ea a reuşit, iar rezultatul este unul demn de laude.

Datorită talentului său, tânăra artistă şi compozitoare reuşeşte să creeze o armonie apropiată de perfecţiune între acordurile viorii şi ritmurile genurilor mai devreme menţionate. Nici performanţele sale nu sunt însă de neglijat. Dacă e să ne luăm după site-ul care le ştie pe toate, şi anume Wikipedia, aflăm că Lindsey a ajuns până în sferturile de finală ale show-ului „America’s Got Talent”, unde a impresionat pe toată lumea cu prestaţia sa, fiind denumită „violonista hip-hop”. Show-ul a fost doar începutul drumului său spre celebritate, la scurt timp după terminarea acestuia fiind contactată de către Devin Graham, colaborarea dintre cei doi ducând la apariţia primului videoclip al său, şi anume „Spontaneous Me”. De-a lungul timpului, tânăra violonistă a avut colaborări cu diverse persoane din industria muzicii, precum Eppic sau Jake Bruene. În prezent, canalul ei de Youtube depăşeşte 100 de milioane de vizualizări, iar în luna septembrie a acestui an este posibil să scoată un album.

De ce o recomand pe Lindsey? Pentru că muzica ei este atât energică, cât şi relaxantă în acelaşi timp. Pentru că este total diferit de ceea ce auzim la radiouri sau la televizor şi de calitate mult superioară. Pentru că este o fată al cărei talent merită să fie văzut şi apreciat de către milioane de oameni. Pentru că muzica sa binedispune şi este plăcută, iar energia pe care o transmite şi plăcerea cu care cântă, precum şi calitatea muzicii sale fac dintr-o simplă violonistă o artistă demnă de aprecieri, pe care vă recomand să o ascultaţi oricând.

 

Pentru cei cărora nu le-a ieşit exerciţiul de imaginaţie sau au fost prea plictisiţi să încerce, şi nu numai:

Anunțuri
Comentarii
  1. o adorrrr….. foarte frumos articolul ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s