România-Franţa. Sunt multe de spus…

Posted: 7 Septembrie 2011 in Sport
Etichete:, , , , , , , ,

…dar parcă vorbele nu mai au niciun rost, atâta timp cât calificarea este în proporţie de  95% pierdută. „Am jucat ca niciodată, am pierdut ca întotdeauna” este o vorbă care se potriveşte ca o mănuşă României. În prima repriză am avut marea plăcere să văd cea mai bună primă repriză a României din ultimii ani (în ciuda nenumăraţilor absenţi sau indisponibili din lotul României). Împinşi de la spate de un public absolut fantastic, jucătorii conduşi de Victor Piţurcă au dominat Franţa încă din primele minute, având câteva ocazii mari de gol.

GAZONUL

 

 

 

 

 

 

Cam greu de crezut că într-o ţară care se vrea a fi civilizată, care doreşte să se alinieze la standardele occidentale, poate oferi aşa ceva.

 

Stadion de 250 de milioane de euro, cotat de UEFA la 5 stele, cu un număr total de 55.000 de locuri, stadion pe care se va juca finala Europa League (asta dacă se va mai juca, după meciul de aseară), are un asemenea gazon? Ruşinea Europei… Numai la noi se putea întâmpla aşa ceva! Intrările prin alunecare erau urmate de desprinderi mari de gazon! Şi, culmea, este aceeaşi firmă care a montat gazonul la ruşinosul România-Danemarca 2-5, din preliminariile Euro 2004, meci jucat pe NISIP! Firmă care a câştigat licitaţia datorită lui Adrian Năstase! Se pare că nu mai contează nimic. Nu mai contează ca România să fie acolo, la un campionat (fie el european sau mondial). Mai importanţi sunt banii. Unii sunt de părere că Franţa ar fi jucat mai bine, dacă gazonul era aşa cum ar fi trebuit. NU ÎMI PASĂ! Preferam să pierdem decât să ne facem de râs cu un asemenea gazon. Ştiu, sunt nesimţit, nu îmi doresc victoria României, sunt aşa şi aşa şi altfel. Dar puneţi-vă întrebarea: care va fi imaginea României în Europa şi în lume după acest meci? Egalul sau gazonul? Nu ne vom face de râs pentru că am făcut egal cu Franţa, ci vom fi arătaţi cu degetul pentru că nu am fost în stare să punem un nenorocit de gazon! Şi vom fi toţi băgaţi din nou în aceeaşi oală, pentru că am văzut că ceva nu e în regulă şi am stat, fără să facem nimic. E drept, nu e treaba noastră, dar gândiţi-vă că şi Primăria Bucureştiului a contribuit cu bani! Bani din taxe şi impozite! Deci bucureştenii au contribuit la realizarea acestui stadion. Ei, dar mai ales, NOI, meritam un stadion de clasă. Pentru că este cel mai mare şi mai extraordinar şi incredibil stadion făcut vreodată în România. Pentru NOI, ROMÂNII. Nu doar pentru echipa naţională. Este un stadion al ROMÂNILOR. Şi sunt sigur că meritam ceva mai bun. Dar, acestea sunt deja poveşti. Gazonul va fi schimbat o dată la 3 meciuri, alţii vor strânge bani pentru a pune un gazon cum trebuie…poveşti sunt multe.

Înainte de meci (se aude şi Inna, pe la începutul video-ului):

Va veni şi un rezumat, când voi găsi unul pe placul meu (şi al vostru). Până atunci, felicitări: Măţel, Chiricheş, Goian, Raţ, Tătăruşanu, Luchin şi Bourceanu pentru evoluţiile din dubla manşă cu Luxemburg şi Franţa!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s