Cea mai penibilă lucrare de la examenul de Bacalaureat

Posted: 6 Septembrie 2011 in Diverse
Etichete:, , ,

Se pare că o lucrare de la examenul de Bacalaureat a ajuns în mâna jurnaliştilor, care au publicat-o. Un anume elev, din Lugoj, judeţul Timiş, a luat nota 1 (UNU) la proba scrisă de la Limba şi literatura română. Până aici, nimic ieşit din comun (Doamne, ce vremuri!). Tânărul a decis să nu se mai prezinte la celelalte două probe, matematică şi fizică. Limitele normalului sunt încă păstrate. Doar că lucrarea lui…spune multe. Iată lucrarea tânărului:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe lângă formulele de salut, lucrarea aceasta îmi exprimă foarte multă nesimţire şi nepăsare din partea tânărului. O lucrare care mi-a stârnit zâmbete la început, mi-a demonstrat că la noi, pe lângă sistemul bolnav şi plin cu…de toate, bune şi rele deopotrivă, nepăsarea din partea elevilor are un cuvânt important de spus în acest dezastru naţional.

 

 

 

Sursa foto şi ştire: http://www.ştirileprotv.ro.   Puteţi găsi articolul original aici .

Anunțuri
Comentarii
 1. Theodor spune:

  In mare parte parintii sunt vinovati, ca daca el sta de la 9 ani cu tigara in gura si cu manele date la maxim in coltul strazii si din 3 in 3 secunde zice cate o injuratura….
  Apoi vinovat este sistemul, cred ca au fost miliarde de reforme….
  Si noi ne miram de ce se duce dracu tara asta?

  • Raul Săran spune:

   Într-adevăr, şi părinţii au partea lor de vină, pentru că ei trebuie să formeze educaţia copilului. Sistemul, ştim cu toţii cum e. Şi, deocamdată, ţara e încă bine, atâta timp cât (mai) există oameni conştienţi, oameni cu şcoală, oameni adevăraţi. Ar trebui să fim noul val, care vine din spate şi mătură toată corupţia şi toate urmele comuniste şi reface ţara asta în speranţa unei vieţi mai bune pentru noi şi urmaşii noştri. Pentru că atâta timp cât există elevi care încă preţuiesc cărţile, se poate!

 2. Gaby spune:

  Proporţia în care absolvenţii de liceu sunt analfabeţi intelectual nu e deloc „nemaiîntâlnită”. Ea se perpetuează de decenii, acum doar a fost scoasă la vedere – este nu numai simplu şi stupid, e o amăgire periculoasă să spui că se datorează doar ultimilor doi ani de mandat Funeriu. Bac-ul a fost în esenţă corect şi normal, anormale sunt pregătirea, atitudinea şi numărul celor care s-au ciocnit de el. Fără să-i doară prea tare – mulţi râdeau.

  • Raul Săran spune:

   Într-adevăr, ai dreptate. Situaţia aceasta se perpetuează de decenii, doar că mie nu mi-a mai fost dat să văd vreodată aşa ceva. Ştiu cum sunt elevii din ziua de astăzi. Nu toţi, ci marea majoritate. BAC-ul nu mi s-a părut prea greu (cel puţin la limba şi literatura română, se putea lua lejer o notă mare). A fost un examen aşa cum trebuie. La analfabetismul pe scară largă se ajunge uşor în ziua de astăzi.

 3. yousef59 spune:

  …mai ales atitudinea…foarte trist!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s