Mihăiţă Neşu trece prin cea mai neagră perioadă a vieţii sale. Este un moment pe care nimeni nu ar vrea să îl trăiască, un moment care îi va controla viaţa de-acum înainte. Ce s-a întâmplat mai exact? Era la antrenament, băiatul. Se pregătea pentru următorul meci de campionat. Când, deodată, la un duel aerian cu colegul său de echipă, olandezul Alje Schut, a căzut, şi nici că s-a mai ridicat. A venit ambulanţa, care l-a dus de urgenţă la spital. Acolo, medicii au dat un verdict greu de suportat : fractură de vertebră cervicală. Operaţia a durat în jur de 5 ore, cel poreclit „Bichonul” fiind operat cu succes de către medicii olandezi. Aceştia sunt, totuşi, rezervaţi în ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Neşu, cerând timp pentru a observa evoluţia organismului. Deocamdată, el este paralizat de la bărbie în jos, vorbeşte cu dificultate,, fiind intubat şi „încărcat” cu zeci de fire. Totuşi, fanii nu l-au uitat. În ultimele zile, s-au vândut mai multe tricouri nu Neşu decât s-au vândut în tot sezonul. Sute de eşarfe cu numele său şi sigla clubului au fost vândute. Eşarfele arată astfel :

Totodată, la meciul de campionat împotriva celor de la AZ Alkmaar, va fi expus un steag de…20 metri lungime, pentru Mihai Neşu. Dovadă că el este iubit enorm în Olanda, la echipa unde activează, şi anume FC Utrecht. În România, a jucat la echipa FC Steaua Bucureşti.

Este cunoscut pentru stilul său riscant. Şi nu exagerez cu nimic. Este genul de jucător care joacă un meci din 5 cu capul spart. Nu îi pasă de nimic, are un spirit de învingător, şi ar face orice ca să obţină 3 puncte. Pentru asta a fost iubit la Steaua, este iubit şi în continuare de către suporterii echipei roş-albastre, iar acum este iubit şi la Utrecht. A fost ales „cel mai bun fundaş stânga din campionatul olandez” în 2008. Cât despre Alje Schut, cel care i-a provocat, involuntar, accidentarea…nu îl putem acuza, deoarece băiatul suferă enorm. Acesta a declarat următoarele:

„Am fost impresionat de reacţia de azi a suporterilor. Mă bucură răspunsul fanilor, dar nu cred că are legătură cu mine. Mihai e pe primul loc. Adânc în sufletul meu simt că nu pot face mare lucru. E un sentiment crâncen să ştiu că am fost implicat. Mă ţine treaz zi şi noapte. Îmi pare atât de rău că a trebuit să i se întâmple unui tip atât de minunat cum e Mihai. Nu mai simt nici o bucurie, pentru nimic. Nici măcar pentru fotbal. Nu mă pot concentra şi de aceea e mai bine să nu mă antrenez şi să nu joc. Singurul lucru care mă interesează este ca Mihai să îşi revină”.

În momentul de faţă, informaţiile sunt multe, dar sunt totodată diverse. Unii spun că Neşu nu va putea să mai joace vreodată un sport de contact, precum fotbalul. Alţii sunt mai optimişti, şi spun că el îşi poate reveni. Unii spun că e posibil ca el să înceapă să îşi simtă corpul. Alţii spun că, pentru a spune exact, trebuie expusă măduva, lucru extrem de riscant. Din punct de vedere medical, sunt multe opinii. Medicii ne îndeamnă să aşteptăm. Pentru cei care doresc să îi transmită un mesaj fotbalistului român, o pot face la adresa de e-mail    mihai.nesu@fcutrecht.nl.  Potrivit clubului olandez, toate mesajele trimise pe acea adresă vor fi trimise familiei fotbalistului.

FII TARE, MIHAI! TOATĂ EUROPA ESTE ALĂTURI DE TINE! MULTĂ SĂNĂTATE ŞI ÎNSĂNĂTOŞIRE GRABNICĂ!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s